skip to Main Content

Op keiworp afstand van het centraal station en dichtbij de snelwegen A28 en A1 vindt u het kleinschalige vergadercentrum Alticollense. Gelegen aan een lommerrijke laan met aan de achterzijde een heerlijke tuin, vormt het centrum een oase van rust midden in de stad Amersfoort.

Alticollense is gevestigd in een monumentaal pand dat in 1956 werd gebouwd als onderkomen voor de priesteropleiding (het seminarie) van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Hieraan dankt zij ook haar huidige naam, die verwijst naar het eerste oud-katholieke seminarie dat in de zeventiende eeuw gevestigd was in Keulen.

Het pand is nog altijd in bezit van de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Het doet dienst als landelijk centrum, waar gasten worden ontvangen en het kerkelijk bureau en de bisschoppen hun kantoor hebben. In 2019 werd het gebouw geheel gemoderniseerd.

De zeven eigentijdse en comfortabele vergaderruimtes zijn voorzien van alle moderne faciliteiten om uw bijeenkomsten tot een succes te maken. Wij verwelkomen u er graag!

Back To Top